- صفحه اصلی
- مقالات علمی معتبر
- نقش آموزش مهارت های اجتماعی در کاهش لکنت زبان چیست؟
نقش آموزش مهارت های اجتماعی در کاهش لکنت زبان چیست؟

نقش آموزش مهارت های اجتماعی در کاهش لکنت زبان چیست؟
لکنت زبان یکی از شایعترین اختلالات گفتاری است که میتواند به مشکلات روانی ، اجتماعی و تحصیلی منجر شود. تحقیقات اخیر نشان میدهد که آموزش مهارت های اجتماعی میتواند نقش مهمی در کاهش اضطراب اجتماعی و بهبود ارتباطات فردی در افراد دارای لکنت ایفا کند. در این مقاله به بررسی تأثیر آموزش مهارت های اجتماعی بر بهبود لکنت زبان میپردازیم و پیشنهادهایی برای ترکیب آن با سایر روشهای درمانی ارائه میدهیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید.
مهارتهای اجتماعی چیست؟
مهارت های اجتماعی شامل مجموعهای از رفتارها و تواناییها برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران هستند ، از جمله:
-شروع و حفظ مکالمه
-برقراری تماس چشمی
-گوش دادن فعال
-مدیریت تعارض
-ابراز وجود و نه گفتن
در افراد دارای لکنت، این مهارتها معمولاً به دلیل ترس از قضاوت شدن یا تمسخر ، کمتر به کار گرفته میشوند.
در ادامه به تأثیرات آموزش مهارتهای اجتماعی در بهبود شرایط فرد دچار لکنت اشاره میکنیم:
۱-افزایش اعتماد به نفس
افراد دارای لکنت اغلب به دلیل تجارب منفی در تعاملات اجتماعی ، دچار کاهش اعتماد به نفس میشوند. آموزش مهارتهای اجتماعی (مانند برقراری تماس چشمی ، شروع مکالمه ، گوش دادن فعال ) باعث میشود فرد احساس تسلط بیشتری در ارتباطات روزمره داشته باشد و با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کند.
۲-کاهش اضطراب اجتماعی
افراد دارای لکنت معمولاً از صحبت در جمع ، معرفی خود ، یا شروع مکالمه دچار اضطراب شدید میشوند. آموزش مهارت های اجتماعی مانند «مدیریت ترس» ، «کنترل تنفس در موقعیتهای پرتنش» و «شروع مکالمه» به کاهش این اضطراب کمک میکند.
۳-تقویت تعاملات بینفردی
فردی که مهارت های ارتباطی قویتری دارد ، احتمال بیشتری دارد که با دیگران ارتباط موفقی برقرار کند. این ارتباط مثبت منجر به کاهش احساس انزوا ، افزایش حمایت اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی میشود، که همه اینها به کاهش استرس و در نتیجه کاهش شدت یا دفعات لکنت کمک میکنند.
۴-بهبود تعاملات روزمره
آموزش مهارتهایی مثل «ارتباط غیرکلامی»، «زبان بدن»، و «گوش دادن فعال» به افراد کمک میکند تا حتی در صورت لکنت داشتن ، پیام خود را مؤثرتر منتقل کنند.
۵-پیشگیری از رفتارهای اجتنابی
آموزش مهارتهای اجتماعی به افراد کمک میکند از پرهیز های رفتاری مانند دوری از صحبت کردن ، اجتناب از تماس های تلفنی یا پرهیز از معرفی خود جلوگیری کنند. تداوم این رفتار های سالم به کاهش تثبیت لکنت در طول زمان کمک میکند.
در آخر باید باز هم به این نکته اشاره کنیم که آموزش مهارت های اجتماعی یک ابزار مهم و مکمل در درمان لکنت زبان است که میتواند اثرات روانی و اجتماعی این اختلال را کاهش دهد. ترکیب این آموزشها با درمانهای گفتاری و روانشناختی میتواند به نتایج مثبتتری منجر شود.
مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی روزبه رضایی ( گفتار درمانی شرق تهران ، گفتار درمانی تهرانپارس ) مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره ( استروبوسکوپی و لارنگوسکوپی ) واقع در شرق تهران ، تهرانپارس با ارائه ی روش ها و راهکار های درمانی نوین در ارتباط با هر اختلالی میتواند در مسیر درمان کودکتان ، شما را یاری دهد.
اگر میخواهید اطلاعات خود را در این زمینه و اختلالات مختلف بالا ببرید روی لینک های زیر کلیک کنید و صفحات ما را دنبال کنید.
رابطه شدت لکنت و تغذیه
لکنت
افزایش شدت لکنت در مدرسه
7 عامل تشدید لکنت در کودکان
مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.