استروبوسکوپی و ویدئولارنگوسکوپی چیست؟

نویسنده : مدیریت جمعه، 11 آذر 1401
تصویربرداری از حنجره

‏‎در این روش وسیله ای به نام آندوسکوپ کمی ( 4 تا 5 سانتی متر ) از طریق دهان وارد شده و تصویر حنجره را برروی مانیتور نشان می دهد. در نتیجه می توان مستقیما به حنجره نگاه کرد.
از این روش می توان به بررسی ضایعه و توده های حنجره، فلجی تارهای صوتی، رنگ حنجره، حرکت و شرایط عمومی چین های صوتی پرداخت.
‏‎در انجام لارینگوسکوپی، فرد باید روی صندلی مخصوص بنشیند. سر و گردن فرد باید کمی به جلو و زبانش را کمی بیرون بیاورد. این کار کمک می کند که حنجره کمی بالا بیاید و بهتر دیده شود. در هنگام ارزیابی از فرد خواسته می شود صدای ”ای ی ی ی“ را بکشد تا تصویر حنجره و نحوه ی حرکت آن بهتر مشخص شود.
‏‎نکته ی قوت این روش توانایی در بررسی بهتر حنجره و ضبط ویدئو و تصویر از چین صوتی می باشد.

مرکز مجهز تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) روزبه یکی از مراکز معتبر در تهران است که با استفاده از دستگاه استروبوسکوپی پیشرفته بهترین و باکیفیت ترین ارزیابی‌های حنجره را انجام میدهد در عین حال این تصویر برداری به علت حساسیت بهداشتی بالا با تجهیزاتی کاملا استریل شده و فضایی با پروتکل های بهداشتی دقیق انجام میشود. همچنین در این مرکز سعی بر این است به مراجعین و بیماران سریعترین زمان ممکن ( ترجیحاً در خود همان روز ) وقت تصویربرداری داده شده و نتایج و تصاویر این ارزیابی پس از ۱۰ دقیقه آماده و تحویل داده میشود تا مراجعین شهرستانی نیز می‌توانند از خدمات این مجموعه بهره مند گردند.

سوالات پرتکرار

سوالات رایج در زمینه استروبوسکوپی (تصویربرداری از حنجره)

  • - آیا تصویر برداری از حنجره استروبوسکوپی عملی با درد برای مراجع است؟

    خیر، در حین انجام تصویر برداری از حنجره ،آندوسکوپ که بسیار باریک و کوچک است مقدار کمی (فقط ۴تا۶ سانتیمتر) وارد دهان شده و معمولاً حتی به هیچ قسمتی از دهان و نرم کام برخورد هم نمی کند در نتیجه استروبوسکوپی یا همان تصویربرداری از حنجره ارزیابی عملی بدون درد است.

  • - آیا در حین تصویربرداری از حنجره به مراجع حالت تهوع دست میدهد؟

    در ۸۰ درصد موارد استروبوسکوپی به علت اینکه آندوسکوپ به هیچ قسمت از دهان یا نرم کام برخورد نمی کند و تنها حدود پنج سانتیمتر وارد دهان می شود و استروبوسکوپی بسیار سریع انجام می شود ، حالت تهوع در فرد و مراجعع ایجاد نمی‌کند اما در ۲۰ درصد موارد به علت رفلکس گگ شدید بیمار و یا زمینه ذهنی، به بیمار حس حالت تهوع دست می دهد که به راحتی با چند بار تکرار این ارزیابی و یا دادن تایم استراحت کوتاه و ریلکس شدن فرد و در نهایت با استفاده از بی حس کننده های موضعی این مسئله و مشکل به راحتی مرتفع می گردد.

  • - در ارزیابی استروبوسکوپی( تصویربرداری از حنجره) چه اختلالات و بیماری هایی، در صورت وجود مشخص میشود؟

    وجود یا عدم وجود ضایعات مختلف و یا توده های خوش خیم یا بد خیم بر روی تارهای صوتی و یا قسمت های مختلف حنجره.
    وجود یا عدم وجود تنش عضلانی در تارهای صوتی کاذب
    تغییرات فیزیولوژیکی حنجره مانند فلجی های یک طرفه یا دو طرفه تارهای صوتی
    عملکرد ضعیف یا نامتقارن غضروف های حنجره (آری تنوئید ها)
    وجود خونریزی یا التهاب در قسمت های مختلف حنجره
    وجود یا عدم وجود اختلال و مشکل در انسداد تارهای صوتی
    میزان صافی و سلامت لبه تارهای صوتی
    رنگ و شکل ظاهری جعبه حنجره
    و..

  • - آیا قبل از انجام تصویر برداری از حنجره (استروبوسکوپی) بیمار می‌بایست اقدامات خاصی انجام دهد؟

    خیر، قبل از انجام استروبوسکوپی لازم نیست پرهیز غذایی یا عملکرد خاصی داشته باشید. تنها پیشنهاد می گردد ۴ ساعت قبل از انجام استروبوسکوپی ترجیحا از خوردن غذای سنگین و پرحجم پرهیز نمایید.

جدیدترین مقالات