گفتار درمانی برای کودکان بیش فعال (ADHD)

نویسنده : مدیریت یکشنبه، 24 فروردین 1404
گفتار درمانی برای کودکان بیش فعال (ADHD)

گفتار درمانی برای کودکان بیش فعال (ADHD)

اختلال کم‌ توجهی-بیش‌ فعالی (ADHD) یکی از شایع‌ ترین اختلالات عصبی-رشدی در کودکان است که می‌تواند بر توجه ، کنترل رفتار و سطح فعالیت تأثیر بگذارد. کودکان مبتلا به ADHD اغلب با چالش‌ هایی در زمینه‌ های زبان ، گفتار و مهارت‌ های ارتباطی مواجه می‌شوند. در این مقاله به اختلال بیش فعالی و گفتاردرمانی که می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت این کودکان ایفا کند ، میپردازیم. پس اگر در اطراف خود کودکی با این اختلال میشناسید ، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

در ابتدا به مشکلات زبانی رایج در کودکان ADHD اشاره میکنیم.
کودکان مبتلا به ADHD ممکن است دچار اختلال در یکی یا چند مورد زیر باشند:
-بیان شفاهی ضعیف: جملات ناقص ، واژگان محدود یا عدم انسجام در صحبت.
-درک زبانی ناکافی: مشکل در فهم صحبت دیگران، مخصوصاً جملات بلند یا پیچیده.
-ضعف در مهارت‌ های اجتماعی زبانی (Pragmatics): قطع کردن صحبت دیگران، رعایت نکردن نوبت در گفتگو، یا دشواری در درک زبان بدن و لحن.
-اختلال در حافظه کاری شنیداری: ناتوانی در نگه‌داشتن اطلاعات شنیداری برای پردازش و پاسخ‌دهی مناسب.


در گفتاردرمانی برای کودکان مبتلا به ADHD از روش‌های ترکیبی استفاده می‌شود که هم جنبه‌ های شناختی و هم جنبه‌ های ارتباطی را هدف قرار می‌دهند. برخی از روش‌ های رایج عبارت‌اند از:
-بازی‌های زبانی با هدف تحریک توجه و تمرکز
-تمرینات تقویت حافظه‌ی کاری شنیداری (Auditory Working Memory)
-داستان‌پردازی و استفاده از تصاویر متوالی برای بیان روایت
- Role Play برای آموزش مهارت‌ های اجتماعی
-استفاده از نرم‌ افزارها و اپلیکیشن‌ های گفتار درمانی با بازخورد فوری

در ادامه به نقش خانواده و مدرسه میپردازیم.
همکاری والدین و معلمان با گفتار درمانگر برای انتقال مهارت‌ های آموزش‌ داده‌ شده به زندگی واقعی ، حیاتی است. راهکار هایی مانند تکرار دستورات ، استفاده از زبان ساده و دادن زمان بیشتر برای پاسخ ، می‌تواند به کودک کمک کند تا بهتر تمرکز کند و ارتباط موثرتری داشته باشد.

در آخر باز هم باید به این نکته اشاره کنیم که گفتاردرمانی برای کودکان مبتلا به ADHD نه‌ تنها در بهبود توانایی‌ های زبانی و گفتاری مؤثر است ، بلکه می‌تواند به کاهش مشکلات رفتاری ناشی از ناتوانی در ارتباط مؤثر کمک کند. رویکرد چند بُعدی و همکاری بین‌ رشته‌ای میان گفتار درمانگران ، روانشناسان ، والدین و معلمان ، بهترین نتایج را برای این گروه از کودکان به همراه خواهد داشت.

مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی روزبه رضایی ( گفتار درمانی شرق تهران ، گفتار درمانی تهرانپارس ) مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره ( استروبوسکوپی و لارنگوسکوپی ) واقع در شرق تهران ، تهرانپارس با ارائه ی روش ها و راهکار های درمانی نوین در ارتباط با هر اختلالی میتواند در مسیر درمان کودکتان ، شما را یاری دهد.

اگر میخواهید اطلاعات خود را در این زمینه و اختلالات مختلف بالا ببرید روی لینک های زیر کلیک کنید و صفحات ما را دنبال کنید.
درمان بیش فعالی (ADHD) در کودکان
گفتار درمانی در کودکان کم شنوا
تاثیر مخرب اضطراب در رشد گفتار کودکان
بهم ریختگی حسی بعضی کودکان در محیط های شلوغ

مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.

جدیدترین مقالات