- صفحه اصلی
- مقالات علمی معتبر
- فاجعه ی تاثیر مخرب تلویزیون بر کودکان
فاجعه ی تاثیر مخرب تلویزیون بر کودکان

فاجعه ی تاثیر مخرب تلویزیون بر کودکان
بر اساس مطالعات جدید و مستدل انجمن روانپزشکی کودکان آمریکا (APP ) ، به تازگی آثار فاجعه بار تماشای تلویزیون و صفحات موبایل ، تبلت و گوشی برای کودکان زیر سن ۵ سال مشخص شده است.
مطالعات اسکن مغزی این کودکان زیر پنج سال که در معرض صفحات دیجیتال مثل تلویزیون بوده اند ، در مقایسه با کودکانی که تماشا نکردهاند ، کاهش محسوس در تراکم ماده خاکستری مغز را نشان میدهد.
حال این به چه معناست؟
۱_ دیدن صفحات دیجیتال با تغییرات سریع صحنه و تصویر ، باعث یک عادت مغزی مخرب میشود به طوری که مغز فقط به محرکهای سریع با کنتراست بالا واکنش نشان میدهد و این بدان معناست که بچهها در فعالیت هایی که نیاز به تمرکز طولانی تر دارند مانند مطالعه و انجام تکالیف ، دچار مشکلات بسیار زیادی میشوند.
۲_ مغز کودکانی که عادت به تماشای صفحات دیجیتال دارند ، کارهای پیچیده مثل حل مسئله و یا بروز خلاقیت را به مرور از دست میدهد. مغز این کودکان فقط اطلاعات را دریافت میکند و توانمندی تفکر و پردازش که از سنین پایین شکل می گیرد ، در این کودکان یا شکل نگرفته یا در سطح بسیار پایینتری شکل میگیرد و یادگیری عمیق و تفکر خلاقانه در این کودکان دچار آسیبهای جدی میشود.
۳_ گاهی توانمندیهای گفتار و زبان این کودکان به طرز چشمگیری افت میکند. از نمودار طبیعی فاصله گرفته و گاهی اوقات به طور کامل شاهد توقف رشد گفتار و زبان کودک میشویم تا جایی که حتی در برخی از این کودکان ، شاهد بازگشت به عقب در رشد گفتار خواهیم بود و همچنین توانمندی درک و پردازش شنیداری را به طرز چشمگیری از دست میدهند.
نکته:
گاهی اوقات انقدر این اختلال و آسیب مغزی شدت پیدا میکند که کودک علائمی بسیار نزدیک به اختلال اتیسم از خود بروز می دهد که حتی در بعضی از موارد این کودک با کودکان دارای اختلال اتیسم اشتباه گرفته میشود.
۴_ تماشای تلویزیون باعث اختلال خواب در کودکان میشود. کیفیت خواب را به نحو چشمگیری تحت تاثیر قرار داده و موجب خواب ناکافی ، سطحی ، اضطراب و بدخوابی های شبانه می شود که همه این ها بر روی خلق و خوی کودک در روز بعد نیز تاثیر میگذارند.
انجمن روانپزشکی کودکان آمریکا برای این مشکل راهکار و قوانینی نیز ارائه داده است.
-کودکان زیر ۱۸ ماه حتی یک دقیقه هم در مقابل صفحات دیجیتال قرار نگیرند.
-۱۸ تا ۲۴ ماه فقط در موارد خاص مثل تماس ویدیویی با اعضای خانواده میتوانند در مقابل صفحه تلویزیون و یا تبلت و گوشی در مدت زمان کوتاه قرار گیرند.
-و برای کودکان ۲ تا ۵ ساله حداکثر یک ساعت در روز محتوای با کیفیت بالا که مناسب سن آن ها باشد توصیه میشود.
همچنین باید دقت داشت برای کودکانی که هنوز زبان مادری آن ها به صورت کامل شکل نگرفته ، برنامههایی با زبان غیر مادری تاثیر مخرب دارند.
مرکز گفتار درمانی ما ( گفتاردرمانی شرق تهران ، گفتاردرمانی تهرانپارس ) واقع در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس ، یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان ، اختلال بلع ، اختلالات صوت و گرفتگی صدا ، اختلال یادگیری ، توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند.
اگر میخواهید اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید ، روی لینک های زیر کلیک کنید و صفحات ما را دنبال کنید.
مدیریت صفحات دیجیتال برای کودکان
تلفن همراه از چه سنی؟
مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.