- صفحه اصلی
- مقالات علمی معتبر
- مدیریت صفحات دیجیتال برای کودکان
مدیریت صفحات دیجیتال برای کودکان
یکی از مهم ترین مشکلاتی که پدران و مادران نسل جدید با آن مواجه هستند ، قرار گرفتن کودکانشان در معرض صفحات دیجیتال (تلویزیون ، موبایل و تبلت) در سنین پایین میباشد.
همانطور که میدانید صفحات دیجیتال در سنین پایین میتواند، برای رشد کودک در تمام زمینهها بسیار آسیب زا باشد. برخی از پدران و مادران حتی از مضرات قرار گرفتن در معرض صفحات دیجیتال کاملاً آگاه هستند ، اما نمیدانند که چگونه میبایست این اعتیاد را در کودکان مدیریت کرده و از بین ببرند و از مضرات آن دور بمانند.
بسیاری از پدر و مادران میدانند که وقتی کودک در سنین پایین در معرض این صفحات دیجیتال باشد ، رشد گفتار و زبان ، درک ، توجه تمرکز کودک و بسیاری از آیتمهای رشدی کودک ، دچار مشکلات خفیف تا شدید شده که حتی در برخی اوقاتگاهی درمانهای متعدد نیز نمیتواند کودک را به روند عادی بازگرداند و کودک برای همیشه از داشتن یک زندگی طبیعی و عادی و یک روند رشدی مناسب محروم میشود.
اگر جزو دسته پدر و مادرانی هستید که نمیدانید چگونه باید فرزندتان را در زمینه استفاده از صفحات دیجیتال مدیریت کنید این شش راهکار میتواند برای شما بسیار کلیدی و راهگشا باشد.
۱_برنامهریزی و قرارداد محکم دقیق و منطقی برای کودک مشخص کنید که چه زمانی اجازه استفاده از صفحات دیجیتال را دارد .چه موقع از روز؟؟؟ و بهتر است برای این کار یک روتین منظم و قدرتمند ایجاد کنید. مثلاً قبل از غذا یا بعد از غذا ، قبل از یک فعالیت بدنی ، قبل یا بعد از بیرون بازی کردن و......اگر کودک شما بیش از دو سال سن دارد و میتواند جمعاً یک ساعت در روز در معرض صفحات دیجیتال باشد این یک ساعت را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. بسیار بهتر است که در زمان استفاده از صفحات دیجیتال در کنار کودک قرار گرفته و با او کمی ارتباط برقرار کنید. به طور مثال اگر در حال دیدن کارتونی میباشد و تمرکز زیادی روی صحنه های این کارتون دارد شما در کنارش قرار گرفته با او در مورد اتفاقاتی که در حال رخ دادن است صحبت کنید این مسئله هم برای کودک بسیار جذاب است که شما او را در دیدن کارتون همراهی میکنید و هم مانع از شبکه سازی در ذهن کودک شده و بخشی از مضرات صفحات دیجیتال را کم میکند.
۲_در مورد روتین و قوانین و قراردادی که با کودک میبندید واقع بین باشید. منظور ما از واقع بینی این است که مثلاً اگر کودک شما اعتیاد به تلویزیون دیدن در حدود ۴ یا ۵ ساعت در روز را دارد ، بهتر است با برنامه و کم کم ساعت استفاده از صفحه دیجیتال را کم کنید و در کنار آن فعالیت مفید جذاب را جایگزین آن کنید واحتمالا نمیتوانید در مراحل اولیه تلویزیون را به صورت کامل قطع کنید و توقع داشته باشید که کودک خودش ، خودش را سرگرم کند.
۳_محدود کردن دسترسی به صفحات دیجیتال
اگر عادت به تماشای تلویزیون یا روشن بودن تلویزیون به صورت مداوم دارید اولین قدم حذف این عادت اشتباه میباشد.کنترل تلویزیون به هیچ عنوان نباید در دسترس کودک باشد. تبلت ، گوشی یا تلفن همراه جلوی چشم کودک نباشد تا از نظر روانی کودک جهت زیر پا گذاشتن قرارداد و برنامهریزی که با هم داشتید وسوسه بشود.
۴_ در این زمینه الگوی مناسبی برای کودک داشته باشید
تایمهای آزاد و مفرح خانوادگی ایجاد بکنید. بدین معنا که زمان هایی در روز رو برای با هم بودن اعضای خانواده یا دوستان برنامهریزی کنید ، بدون اینکه کسی در جمع به گوشی دست بزند یا پای تلویزیون بنشیند. بازی ، معاشرت ، صحبت با بچهها میتواند بسیار برای کودک لذت بخش باشد و این مسئله الگوی مناسبی را به کودک ارائه خواهد داد.
۵_ رفتن به طبیعت و انجام فعالیتهای فیزیکی به صورت منظم.
تلاش و برنامهریزی کنید که کودک هوای آزاد و فعالیت های فیزیکی عالی را تجربه کند این مسئله باعث میشود کودک تجربیات لذت بخش و جدیدی را به دست آورد و مهارتهای فیزیکی ، شناختی ، حسی و ارتباطی وی قدرتمند شوند. این کودکان معمولا کمتر به سراغ تلویزیون میروند. پس طبیعت میتواند جانشین بسیار خوبی برای صفحات دیجیتال و اعتیاد به این صفحات باشد.
۶- زمانهایی را برای به اشتراک گذاری تجربیاتتان با کودک از صفحات دیجیتال بگذارید به طور مثال زمانهایی را با کودک برنامهریزی کنید که با هم برنامه ای را در صفحه دیجیتال مانند تلویزیون یا موبایل دنبال کرده ، بعد از دیدن در مورد آن با هم صحبت کنید تجربیات همدیگر را شنیده و حتی راجع به آن نقاشی کنید و آن ها را به تجربه روزانه کودک ارتباط دهید.
مرکز گفتار درمانی ما واقع در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس ، یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان ، اختلال بلع ، اختلالات صوت و گرفتگی صدا ، اختلال یادگیری ، توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند.
مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.